AMD карти подобряват професионалната графика

Нови графични решения на AMD увеличават производителността на мощните работни станции. Картите AMD FirePro 2270 и ATI FirePro V5800 DVI дават нужната гъвкавост на професионалистите за ефективна визуализация. Компанията насочва новите си предложения към специалисти в медицината, финансите, инженерните науки и проектирането, които работят едновременна с множество приложения.

AMD FirePro 2270 е единственото нископрофилно графично решение с пасивно охлаждане на AMD в професионалния сегмент. Картата поддържа работа с два дисплея и има енергийно-ефективен дизайн, консумирайки максимум 15 вата мощност при средно потребление едва 10 вата. При това тя ефективно се справя с многозадачно натоварване, освобождавайки ресурс на централния процесор. Налични са портове DisplayPort, DVI и VGA за интеграция в съществуващи системи.

ATI FirePro V5800 DVI предлага на професионалистите графичната производителност, необходима за два DVI дисплея с висока резолюция. Потребителите могат да „разпънат” едно изображение и на двата екрана за по-голяма площ за визуализация и повишена продуктивност. Решението осигурява нужната пропускателна възможност за 30-битов дисплей, с подобрено възпроизвеждане на цветове и поддръжка на „packed pixel” режим за два 5MP екрана за приложения в медицината.

Двете карти в момента са достъпни на пазара с цени, започващи от $149 за AMD FirePro 2270 и $469 за ATI FirePro V5800 DVI.

Коментар