Договаряме ИТ сътрудничество с Австрия

На редовното си заседание днес правителството одобри проект на споразумение с Австрия за сътрудничество в областта на информационните и комуникационни технологии и електронното правителство. Австрия е един от образците за ИТ развитие за България предвид технологичния си напредък и същевременно малкия размер на страната, съизмерим с този на страната ни.

Договорът предвижда сътрудничество за разширяване на ролята на ИКТ в публичния сектор и електронното правителство, като обхваща също политиката за информационна сигурност и защита на информацията и комуникационните средства, информационната сигурност в публичните организации и електронните подписи и др.

Ще бъдат създадени интегрирани национални центрове за данни и управление на информационни ресурси, както и съвместни изследователски и развойни проекти за развитие на ИТ в България. Предвижда се общо участие в проекти на базата на европейско финансиране, съвместно провеждане на национални изложби, семинари и симпозиуми в областта на ИКТ и електронното правителство. 

по темата: „Договаряме ИТ сътрудничество с Австрия”

добавете коментар...

  1. Вальо

    Кажете на Мтел и Австрия**************************

    О Герб който си на парламента, къде са ви програмите за развитие, това по скоро трябва да се казва програма за подпомагане на Австрийската икономика.

    Не би ли следвало научния потенциал у нас, ТУ, ФМИ-тата да се занимаят с изграждането на центровете за данни е правителството. Ако трябва всяка подобна дейност да я прави Австрия, значи наистина идеята за развитие и подпомагане на българската научна дейност много куцат…

  2. Oracle

    Австрия,че е по-близо отколкото Амстердам.Ейй,как ще изпуснете командировките до там ,няма логика ей… , както нямаше логика и за iPad-ите днес…..

Коментар