Google показа Android версията за таблети Honeycomb

Google показа вчера дългоочакваната мобилна операционна система Honeycomb – версия на Android, разработена специално за таблет компютри. По-ранните версии на Android бяха създадени предимно за работа на смартфони. Новата ОС е пригодена за по-големи екрани и предлага значително по-висока графична производителност, обезпечена от 3D ядро.

 
Google е добавила и повече функции на уеб камерата, вкл. заснемане на поредица от снимки през определен интервал (time-lapse).

Кодът на Honeycomb вече е завършен, обяви Google. Компанията пусна вчера SDK пакет за разработчици. Скоро на пазара ще излязат и първите таблети с Honeycomb, вкл. G-Slate на LG и Xoom на Motorola.

Google твърди, че приложенията, написани за телефони с Honeycomb, ще работят добре и на таблети. Приложенията ще разпознават на какво устройство се изпълняват, за да предложат най-доброто изживяване и някои характеристики, като например достъп до онлайн каталога Android Market Web Store, който ще се ползва от таблети с Honeycomb.

Honeycomb няма минимални изисквания към процесора на устройството. Някои приложения обаче ще се нуждаят от двуядрен процесор, за да работят правилно. Самата операционна система ще работи добре и на устройства с едноядрен процесор.

Коментар