Устройство за $5 защитава он-лайн плащанията

Водещият аукцион eBay се готви да предложи на своите потребители, ползващи системата PayPal, кодиращо устройство, което подобрява нивото на защитата на разплащателните онлайн услуги. Това е поредното оръжие в битката срещу крадците на лични данни – фишърите.
На всеки 30 секунди устройството генерира нова парола под формата на код от шест цифри. Клиентите на PayPal и потребители на устройството ще въвеждат тази парола заедно с обичайните си акредитиви, когато използват услугите на системата.
Дори някои измамници да се доберат до потребителското име и паролата на потребителя, това няма да им позволи да влязат в неговата сметка, защото ще им липсва шестцифреният код. Новата техонология добавя още една защитна обвивка в системата за он-лайн разплащания.
Устройството ще струва 5$ за персонална PayPal сметка, но ще бъде безплатно за бизнес акаунти. От няколко месеца PayPal тества технологията със свои служители и планира от следващия месец да започне проби и с външни потребители. Според eBay, към 30 септември м.г. е имало близо 123 милиона PayPal акаунта.
Първоначално системата ще се тества в Австралия, Германия и САЩ, като желаещите ще се записват в специален уеб сайт. В зависимост от резултатите, системата може да се изпробва и в други страни.
Генериращото парола устройство е създадено на основата на технология на компанията VeriSign, с която eBay сключи партньорство през 2005 г. Подобни устройства са използвани също така и за допълнителна сигурност на достъпа до данни в големите корпорации, а някои банки и брокерски компании ги предлагат на своите клиенти, но на висока цена.
eBay и PayPal редовно стават жертва на фишърите. Обикновено измамниците използват спам мейли и фалшиви сайтове, направени да изглеждат като оригиналните, за да подлъжат хората да дадат личните си данни от рода на потребителски имена и пароли.
От публичния черен списък на Google за фишинг сайтове се установява, че  почти половината от тях са взели на прицел eBay или PayPal. Списъкът се използва в Toolbar-а на Google за браузъра Firefox.

по темата: „Устройство за $5 защитава он-лайн плащанията”

добавете коментар...

  1. PayPal lover :)

    Така , значи да ви кажа тва ще е пълна простотия и няма да има никакъв ефект . Нали всеки клиент на пейпал ще може да се сдобие с таково устройство ? Ми ще им отнеме на хакерите няколко месеца и ще могат да препрограмират устройството и да приема паролата на акаунта който са спамили . Ако не вярвате ще видите 🙂 . Те кредитни карти намериха как да точат с мср-та та за някви мизерни пейпали ли няма да успеят .

Коментар