Ще обучават безплатно малкия бизнес по ИТ

Семинар-обучение по използване на информационните и комуникационните технологии за малки и средни предприятия ще се проведе през февруари в София, съобщи ДАИТС. Участието е безплатно, в рамките на проекта ELISA за подпомогне на МСП от Югоизточна Европа в придобиване на знания и подобряване на достъпа им до информационното общество.
Обучението ще се състои на 19 и 20 февруари в столицата с продължителност 10 часа, разделени в две сесии. За участие в семинара ще бъдат избрани 30 МСП от всички, заявили желание за участие. Целта е да се обхванат МСП от различни икономически отрасли и области в страната.
След приключване на семинара всяко МСП ще получи сертификат за успешно завършено обучение в използването на ИКТ в ежедневната работа, вкл. основни ИТ умения и въведение в е-бизнеса.
Предимство ще имат предприятия с по-малко от 50 служители и в отдалечени и слаборазвити региони на страната. Инициативата обаче не покрива разходите за пътни, дневни и нощувки на участниците. В нея могат да участват до двама представители от предприятие, препоръчително от средно или висше управленско ниво.

Коментар