Samsung с нови идеи на принтерния пазар у нас

Преди броени дни Samsung обяви навлизане на пазара за преносими компютри в България. Вчера компанията даде сериозна заявка за още по-силно присъствие в сегмента на принтерите.

Корейският производител въвежда нови модели устройства за малкия и среден бизнес, които вдигат скоростта на печат до 31-35 страници A4 в минута. С тях корейският гигант ще конкурира директно Lexmark и HP, съобщи Шакир Ахмедов, мениджър ИТ продукти в българския офис на Samsung Electronics.

 
Серията ML-3710 е проектирана с идеята за лесно управление и отстраняване на проблеми  

Компанията ще прилага различни стратегии при различните серии принтери. Моделите ML-3310, например, са предназначени да поддържат ежедневните продажби на дилърите, докато със серията ML-3710 партньорите на Samsung ще участват в търгове.

Съревнованието между дилърите става двустепенно. Първо, по обем на продадените устройства, а след това – по средна продажна цена. Samsung няма да подпомага в конкретни сделки компании, които не са преминали обучение.

Новите устройства ML-3310 и ML-3710, които бяха акцент на семинара на Samsung и дистрибутора Поликомп, са проектирани с идеята за лесно управление и отстраняване на проблеми от рода на задръстване с хартия (за целта се използва иновативен механизъм срещу задръстване).

Избираемата тава за хартия е уголемена, за да събира до 520 листа, което означава, че принтерът ще се зарежда с хартия по-рядко, а това ще спести време и усилия. Вградена е и възможност за безжична връзка „с едно докосване”, наред с паралелен порт и LAN функция.

Серията ML-3310/3710 е почти безшумна, издавайки звук от едва 52 децибела. Принтерите предлагат и бутон за еко режим, чрез който дейността на фирмите може да стане по-природосъобразна. Освен това еко-режимът пести пари и тонер.

По-късно през тримесечието Samsung ще пусне още няколко серии, вкл. модели със скорост 62 ppm. Във високия клас обаче компанията ще подхожда по-предпазливо на българския пазар, изчаквайки развитието на бизнеса с тези устройства в други страни.

Коментар