Nokia се отказва от проекта MeeGo?

Nokia се отказва от по-нататъшна разработка на своето първо мобилно устройство с операционна система MeeGo, съобщи Ройтерс, позовавайки се на два независими източника.

Платформата MeeGo беше създадена чрез обединяване на Linux-проектите на Nokia и Intel, съответно Maemo и Moblin, през февруари миналата година.

Nokia планираше да използва MeeGo в смартфони от висок ценови клас. Устройство с новата ОС обаче така и не беше представено от компанията.

Първоначално Nokia обеща да представи MeeGo продукт в края на 2010 година, но това не се случи. По-късно от Intel обявиха, че разработката на MeeGo ще бъде завършена в края на 2011 г.

Междувременно се появиха информации, че Nokia разглежда много сериозно възможността да премине към мобилна платформа Windows Phone 7.

Коментари по темата: „Nokia се отказва от проекта MeeGo?”

добавете коментар...

  1. Евок Севок

    Една сделка с MS може да е животоспасителна за Нокия…

    Yahoo-ho-ho-ho… 🙂

    Това ще се случи и на Никиа скоро. Сделката си е направо смъртоносна!

  2. Bloodymirova

    Говори се, че се отказват от N9-00, което не е същото като да се откажат от платформата. Макар че на много хора им се ще. Това се получава, като си вземеш CEО от МалъкМек.

    Айде да изчакаме да мине WMC първо и после да пишем гръмки заглавия.

  3. MNSP

    Nokisoft ли ще се казва новата компания 🙂

  4. Sirius

    Една сделка с MS може да е животоспасителна за Нокия, също и за MS. Приложения за уиндоус ще станат масово достъпни на смарт фоните, не е за пренебрегване тази перспектива.

  5. Blah

    Ех, Стивън, Стивън…що ли те взеха…

Коментар