Сайт разкрива истината за кучетата

Мери Бет Клоуз осъзнава за първи път, че обича кучетата и има желание да се грижи за тях, на петгодишна възраст. След една ужасна зимна буря, вместо да излезе да се пързаля с другите деца, тя моли родителите си да се погрижат за бездомните кучета.

41 години след този случай Клоуз, заедно с уважавани експерти, отвори сайта caninekingdom.com, посветен на кучетата и на отделяне на фактите от измислиците за тях.

Клоуз се опитва да отърве кучешкия свят от страданията, които преживява, поради това, че хората и техните домашни любимци обработват информацията по различен начин. По тази причина тя кани специалисти да създадат универсален протоколен център в кучешкото кралство.

Желанието й е този център да се превърне в международна база данни за кучета, която съдържа факти и методи, подкрепени с твърди доказателства. Тя моли специалистите да предоставят доказателства, че техните методи работят правилно. След оценка от интердисциплинарна комисия от експерти, универсалният протоколен център ще публикува и рекламира ценни методи на сайта.

Клоуз е сигурна, че собствениците на кучета ги обичат и правят това, което смятат за най-добро за своите любимци. За съжаление, при наличието на толкова много подвеждаща информация, не е възможно да се знае какво да се прави или на кого да се вярва.

А на Клоуз определено може да се вярва. Любовта й към животните е за цял живот. В колежа тя специализира животновъдство, след което планира да отиде във ветеринарно училище, но осъзнава, че страстта й е да изучава поведението на кучетата, а не да ги лекува.

След като известно време е управител на подслон за кучета, който обслужва 13 града в северната част на Щатите, тя се връща в училище, за да получи висше образование по психология и организационен мениджмънт. Оттогава Клоуз разделя времето си между професионалните задължения като бизнес консултант на големи компании и любимото си занимание да работи със собственици на кучета и групи, предлагащи обслужване и съвети за отглеждане на домашни любимци.

Преди седем години Клоуз основава холдингова компания „От любов към кучетата”, която освен с бизнес, се занимава и с изучаване на кучетата и техните нужди. В резултат на това се появява caninekingdom.com, който според нея е един от първите опити за научна оценка на методите за обучение и възпитание на кучетата.

За да издържа финансово тази дейност, сайтът предлага определени продукти за продажба, които са от високо качество, безопасни и ефективни.

Коментар