AMD графика подобрява медицинските изследвания

Производителят на визуализиращи системи в медицината Barco ще използва професионални видеокарти ATI FirePro 3D в своите екранни контролери от MXRT серия, съобщи AMD.

Решенията с многодисплейна технология AMD Eyefinity ще подобрят качеството на изобразяване за широка гама здравни дисциплини, вкл. радиология, клинични прегледи, хирургия и мамография, като ще позволи на хирурзите и клиничните лекари да правят по-добре информирани медицински диагнози.

Клиентите в здравеопазването вече използват три или четири монитора за показване на изображения. Прецизните дисплейни системи на Barco, включващи и новите модели MXRT-5400 и MXRT-7400, помагат на радиолозите и клиничните лекари да виждат по-голям брой детайли при заболяванията, което води до повишена точност и ефективност при съставяне на диагнози.

Освен това възможността за работа на три дисплея само с една карта пести място в компютъра, улеснява инсталацията, намалява консумацията на енергия и осигурява бърз трансфер на данни, посочиха от AMD.

Коментар