Нов MS Office за Mac излиза тази година

Нова версия на пакета от офис приложения на Microsoft за Mac компютри се очаква на пазара през втората половина на годината. Office 2008 ще позволи на потребителите на Mac да ползват възможностите на Windows-базирания Office 2007, вкл. файлови формати и подобрения в интерфейса.
Office 2008 за Mac ще бъде първата универсална версия на пакета, която е проектирана да работи както на Power Mac компютри, така и на Intel-базирани.
Приложенията в новия офис пакет използват същите Office Open XML файлови формати, както и Office 2007 за Wimndos, като по този начин се подобрява взаимодействието между Mac и Windows Office потребители. Новите формати бяха официално признати и от организацията за стандарти Ecma International през декември.
Microsoft планира също така да пусне конвертиращи програми, които ще позволят на потребители на Office 2004 за Mac да четат новите файлови формати.
Office 2008 за Mac включва основните приложения Word, Excel и PowerPoint, плюс персонален информационен мениджър Entourage. Пакетът предлага и някои възможности само за Mac, които улесняват настолната издателска дейност.
Очаква се цената на новия офис пакет за Mac да бъде съизмерима с тази на предходното издание Office 2004.

Коментар