Уникален 3D телефон пристига в България от М-Тел

Българските фенове на иновативните мобилни устройства вече могат да празнуват. Уникален 3D телефон пристига в България благодарение на М-Тел. LG Optimus 3D, който ще стъпи на пазара ни през пролетта, e с 3D дисплей и работи с операционната система Андроид. Устройството е едно от най-очакваните през 2011 година, а световната му премиера се състоя днес на GSMA конгреса в Барселона.

М-Тел регистрира все по-голям интерес към смарт устройствата в България. Статистиката показва почти двойно увеличение на дела на смартфоните през изминалата 2010 година, а ръстът в продажбите на смартфони е 74%.

За същия период М-Тел отчита и увеличение на потребителите на мобилен интернет с 95%. Увеличението на трафика в мрежата на телекома е с 68%.

Статистиката показва, че потребителските желания са фокусирани най-вече върху телефони, които разполагат с touch screen, Wi-Fi, a най-предпочитаната операционна система е тази на Андроид.

Най-продаваният от М-Тел смартфон за миналата година е Nokia E52.

Най-продаваният Андроид смартфон пък е Samsung Galaxy S – устройството, което спечели и титлата „М-Тел хит на годината” след гласуване в социалната мрежа Фейсбук.

От телефоните с марка BlackBerry клиентите на телекома са предпочели най-много BlackBerry 8520. За тяхна радост дойде и още една новина от Барселона – достъпът до портала за безброй приложения на BlackBerry App World вече е активен и за България.

До края на годината М-Тел ще представи и още иновативни устройства, сред които таблети и лаптопи, които също са представени на Световния GSMА конгрес в Барселона.

Предстоящo хитовo заглавие в продуктовия каталог на телекома е и HTC Cha Cha – смартфон разработен за най-големите фенове на Фейсбук.

Коментар