Ericsson реализира проект за онлайн магазин за приложения на Idea

Idea Cellular, третия по обем на приходите мобилен оператор в Индия, с над 84 милиона абонати, има готовност да стартира своя онлайн магазин за приложения, базиран на решението eStore на Ericsson. Използвайки бизнес модела на Ericsson Софтуер като Услуга, Idea ще може да изгради успешен бизнес на пазара за мобилни приложения и лесно ще представя нови услуги на своите абонати. Сътрудничеството между Idea и Ericsson ще подпомага цяла общност от разработчици, вследствие на което ще осигури по-богати, актуални и добри приложения и игри за потребителите.

Магазинът за приложения ще предложи на клиентите на Idea превъзходен интерфейс и приемливи цени. Всички 2G и 3G абонати, използващи мобилни телефони, които поддържат уеб търсене ще могат да избират от над 30 000 приложения – платени или безплатни.

Амбриш Джан, оперативен директор на Idea Cellular, коментира: “Магазинът за приложения ще предложи много и различни възможности, чрез комбинирането на уеб и мобилни платформи. Щастливи сме, че си партнираме с Ericsson в разработването на платформа основана върху най-модерни технологии и съдържание, което ще предложи най-доброто изживяване и мобилно забавление на нашите 84 милиона абоната в Индия. Магазинът ще започне да предлага  3G приложения, веднага след като пуснем нашите 3G услуги на пазара.”

Докладът на Ericsson ConsumerLab “Индия 2010” отбелязва промяна в навиците на потребителите на мобилни устройства. Те се насочват към употребата на различни и разнообразни мобилни услуги. С най-голяма популярност се ползват игрите, свалянето на мултимедия и приложения за забавление.

Говтон Акхайбар, Ръководител на Ericsson за Регион Индия, коментира: “Чрез решението eStore и моделът Софтуер като Услуга, Ericsson обединява телеком операторите, разработчиците на приложения и потребителите. Изборът на екипа ни „Бизнес операции” за ръководството на цялата дейност по взаимоотношения и договори, както и на изградените от нас партньорства с агрегатори на съдържание и разрабротчици на приложения,  ще даде възможност на Idea да се ползва от огромните възможности на пазара за мобилни приложения.”

Според договора, Ericsson отговаря за цялостната поддръжка на услугата, включително технически операции, тестове, бизнес операции и др.

Коментар