Стивън Елоп: Не съм троянски кон

Стивън Елоп подчерта, че решението за обвързване с Microsoft е взето не лично от него, а от борда на директорите на Nokia

Главният изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп категорично отхвърли обвиненията, че е троянски кон на Microsoft във финдландската компания. Както е известно, Елоп оглави Nokia преди няколко месеца, идвайки от Microsoft, а в края на миналата седмица двете компании обявиха стратегическо партньорство, касаещо мобилната операционна система Windows Phone.

CEO-то на Nokia отговори на нападките в Twitter. Микроблогърската платформа бе използвана по-рано от вицепрезидента на Google Вик Гундотра, който написа по повод партньорството на Microsoft и Nokia, че „от две пуйки няма да се получи орел”. Гундотра всъщност цитира самата Nokia – през 2005 година компанията коментира по същия начин сливането на Siemens и Benq на пазара за мобилни телефони.

В своята реплика Стивън Елоп припомня как двама производители на велосипеди от Дейтън, Охайо са решили да се отправят в небето, визирайки братята изобретатели Райт, които извършиха едни от първите полети с екипаж на борда.

Елоп беше заподозрян от наблюдателите на пазара, че играе ролята на троянски кон в Nokia, след като миналата седмица стисна ръката със своя бивш началник Стив Балмър, CEO-то на Microsoft, сключвайки дългосрочно споразумение, по силата на което финландската компания ще използва Windows Phone като основна смартфон платформа. Някои анализатори са на мнение, че този ход на Елоп ще увеличи изкуствено дела на Microsoft на пазара за смартфони.

Стивън Елоп обаче категорично отрече да е троянски кон, уточнявайки, че решението за партньорство с Microsoft е взето не лично от него, а от борда на директорите на Nokia. Междувременно, финландската компания показа в Барселона концептуален модел на първото си устройство с Windows Phone.

Коментари по темата: „Стивън Елоп: Не съм троянски кон”

добавете коментар...

  1. Тинтири-минтири

    Не е кон, а само изпражнението от коня.

  2. Евок Севок

    Че е кон, е ясно от пръв поглед, но финландците такива глупаци ли са. Да създадат истински диамант и да го хвърлят на ****************.

  3. y

    Preди харесвах нокиа, вече съвсем не съм сигурен…

  4. Blah

    Не съм троянски кон…просто вирусче! 🙂
    Seek & Destroy

Коментар