Нова машина за чиста вода на нашия пазар

Нова за българския пазар машина за пречистване на питейна вода ще бъде показана на изложението “Хорека Пловдив” следващата седмица. Уредът на “Аqua sana” е създаден през 2010 година чрез съчетаване на нанотехнологии и йонизиращо въздействие.

У нас машината се предлага от фирма “Каза Белла Л.М.”. Предназначена е за използване в барове, ресторанти, хотели, цехове за храни и за домашна употреба, съобщиха от Пловдивския панаир.

Уредът премахва вредните примеси и създава йони, за да доближи водата по състав до най-добрите естествени извори по света. Йонизираната алкална вода неутрализира киселинните остатъци в организма и има лечебен ефект.

Ново изделие за нашия пазар, което ще дебютира на изложението, са и биоразградимите опаковки – торбички и фолиа от царевична скорбяла, на българската фирма “Биоглоуб инвест”. Те се разграждат напълно само за три месеца под  въздействие на микроорганизми и са сертифицирани по  европейския стандарт за биоразградимост EN 13432:2000.

Изложенията “Фудтех” и “Хорека Пловдив” ще се проведат от 23 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив, заедно с изложбата “Винария”.

Коментар