Аброудбанд ни въвежда в „глобалното село”

Телеком Аустрия Груп обяви, че прави голяма стъпка в посока „глобално село”. С т.нар. „аброудбанд” всеки клиент на компанията, в състава на която е и М-Тел, вече ще може да сърфира в движение през лаптоп, нетбук, таблет или смартфон, независимо от своя мобилен оператор, в повече от 50 страни на единната цена от 59 цента на MB.

Както служебно, така и частно пътуващите ще се възползват от мобилен високоскоростен интернет със скорост на сваляне до 7,2 Mbps със сигурен размер на разходите и ще пестят до 80% в сравнение с традиционния роуминг, съобщи М-Тел.

„С аброудбанд за първи път ще дадем възможност както на пътуващите служебно, така и на почиващите, да бъдат онлайн в цял свят при единна и особено икономична тарифа“, каза Ханес Аметсрайтер, генерален директор на Телеком Аустрия Груп, относно тази новост на пазара.

Като първа стъпка сърфирането с аброудбанд ще бъде възможно в повече от 50 страни в цял свят. Аброудбанд може да се поръча онлайн на адрес www.abroadband.com. Заявката е възможна в 27-те държави-членки на ЕС, вкл. Швейцария. Заплащането може да се извърши с American Express, Diners, Mastercard, Visa и PayPal.

В близко бъдеще аброудбанд ще се предлага в повече от 50 страни, вкл. извън Европа, както и от оторизирани дистрибутори на летищата, на борда на самолетите и на пътуващи изложения. В зависимост от нуждите си клиентите могат да изберат подходящия пакет аброудбанд: предлагат се SIM карта, микро SIM карта и Ю Ес Би Модем Бокс (вкл. SIM карта). Разходите за закупуване на SIM карта, респ. на микро SIM карта, са 19,90 евро, а срещу 49,90 евро клиентите ще получат Ю Ес Би Модем-Бокс.

След инсталация „плъг и плей” клиентът се регистрира онлайн където и да е по света, като с това активира акаунта си и може веднага да започне да сърфира. Аброудбанд позволява поддържане на контакт с приятелите през социалните мрежи, сърфиране в интернет, зареждане и сваляне на документи и снимки.

Клиентите ще могат да управляват онлайн и своите данни, да имат достъп до сметките си и да контролират потреблението и съответните разходи в реално време. Услугата не изисква никакво обвързване – разтрогване на договора е възможно по всяко време. Няма и никаква основна такса – начислява се само действителното потребление.

Коментар