Предстои конференция за обединени комуникации

Анализаторската компания IDC и представители на ИТ индустрията в България организират следващата седмица в София конференция под наслов Unified Communications and Collaboration 2011. Събитието ще предложи актуален поглед към подходите за изграждане и осъвременяване на комуникационните стратегии на организациите. Темата ще бъде интерпретирана от различни гледни точки – от промяната в бизнес парадигмите до аспекти на интегрирането на технологии за постигане на консистентно послание.

Пазарът на обединени комуникации позагуби скорост в световен план през последните 2 години, сочат последни проучвания на IDC. Очаква се обаче възобновяване на интереса към тези технологии, като търсенето ще се насочи към по-добра интеграция на системите за взаимодействие с бизнес процесите в организациите, използване на "облачни" решения и бързо навлизане на мобилността.

"Темата за комуникационната стратегия и главно как тя се вписва в общата фирмена стратегия придобива все по-ключово значение за бизнеса. Същевременно кратко допитване на IDC установи, че дори в големи организации, с дефинирани бизнес процеси, като че ли няма "собственик" на стратегията за комуникация, което не означава, че не се реализират редица инициативи в посока подобряване на взаимодействието в и извън организацията", коментира Нели Вачева, управител на IDC България.

На предстоящата конференция Microsoft България ще представи предимствата на своята платформа за съвместна работа Microsoft Lync, a IBS България ще коментира ролята на комбинирането на социални мрежи и традиционни канали за взаимодействие с Lotus Software, уточниха от IDC.

Гост-лектор на събитието е Петко Русков, професор в Софийския Университет, Факултет по математика и информатика. Основател е на магистърските програми "Електронен бизнес и електронно управление" и "Технологично предприемачество и иновации в информационните технологии" и мениджър на втората програма.

Дистанционно, по телеконферентна връзка в събитието ще вземе участие Михаел Ворисек, анализатор "Комуникации" в IDC CEMA. Демонстрация на технологиите за "истинска" телеконферентна комуникация ще бъде направена от StreamNet.

Конференцията ще се проведе на 24 феврури в Радисън Блу Гранд Хотел, София.

Коментар