AMD въвежда пет нови процесора Opteron 6100

AMD пуска на пазара 5 нови попълнения в семейството процесори Opteron 6100, предназначени за енергопестящи, балансирани системи за малкия и среден бизнес, с по-голяма производителност за долар/ват, както и за изчислителни среди в корпоративния и обществения сектор.

 

Ключови партньори като  Acer, Dell и HP ще предложат през настоящото тримесечие нови или обновени системи, които използват възможностите на обявените 12- и 8-ядрени процесори AMD Opteron 6100.

Двата нови AMD Opteron HE (Highly Efficient) процесора се отличават с висока мащабируемост и енергийна ефективност и са подходящи за уеб услуги, виртуализация и облачни изчислителни среди.

Новият AMD Opteron SE (Special Edition) дава възможност за по-висока производителност в ключови среди като изчислителни центрове, финансови услуги, база данни и виртуализирани центрове за данни.

Тези процесори са съвместими по цокъл с платформата AMD Opteron 6000, каквито ще бъдат предстоящите 16-ядрени AMD "Bulldozer"-базирани Opteron-и. 

Мащабируемостта и ефективната архитектура на платформата AMD Opteron 6000 дадоха възможност на новия Dell PowerEdge C6145  да постави рекорд по производителност на 2U сървъри, подобрявайки повече от два пъти предишното най-високо постижение на 2U сървър при бенчмарк тест SPECfp_rate2006.

Коментар