Гордият Twitter не се продава и за $10 млрд.

Twitter отрече спекулациите, че води преговори за продажба на бизнеса си. В интервю за NPR.org един от основателите на микроблогърската услуга – Биз Стоун заяви, че Twitter не се продава и отрече, че компанията е била оценена на 10 милиарда долара.

Стоун коментира със съжалeние, че журналистическите слухове за тези $10 млрд. влияят негативно на приятелите му. За пореден път той подчерта, че Twitter ще остане независима компания. В момента услугата се ползва от над 200 милиона души по целия свят.

Миналата седмица Уолт Стрийт Джърнъл писа, че няколко от най-големите интернет корпорации, вкл. Google и Facebook, преговарят с ръководството на Twitter за покупка на услугата.

Изданието дори твърди, че потенциалните купувачи са готови да платят между $8 и $10 милиарда долара за Twiiter.

Наскоро пък от Google алармираха, че се надува нов интернет балон. Изявлението на CEO-то Ерик Шмид съвпадна с информациите, че пазарната капитализация на Facebook е стигнала 60 милиарда долара.

Както е известно, Facebook се готви за първично публично предлагане на акции (IPO). Анализаторите очакват Марк Зукърбърг да направи този ход през 2012 година.

Коментар