ИТ ще са все по-важни за ритейл сектора

Предстои откриване на редица по-малки формати магазини в търговията на дребно, като в същото време се очаква и навлизане на нови играчи на пазара във всички останали сектори и откриване на нови молове и ритейл паркове, стана ясно на конеференцията "ИТ в ритейла", организирана от Майкрософт България, Intelligent Systems Bulgaria и сп. Progressive.

Бързо нарастващата конкуренция в този сегмент ще принуди компаниите да потърсят решения, които да допринесат за успешната реализация на бизнес целите им. Пред участниците в конференцията беше демонстрирано как информационните технологии могат да спомогнат успешното налагане на компания в областта на ритейла чрез внедряване на Microsoft Dynamics NAV – решение, което се използва от над 90 000 компании и 1.5 милиона потребители в света.

"Системите за управление на бизнеса са необходимост и важен избор, пред който се изправят все повече български компании. Най-значимият фактор при този избор не е технологията като самоцел, а как тя да отговори на приоритетните бизнес цели", каза Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Истината е, че по-голяма част от ИТ проектите са неуспешни, коментира Калин Цветанов, управител на Intelligent Systems Bulgaria. Според него, има много ключови моменти, от които зависи успешното реализиране на даден проект, но три са основните – процесите в компанията, хората и технологиите, които се използват. "Според статистиката, изключително важно за предотвратяване на неуспеха на един ИТ проект е експертизата на доставчика", каза Цветанов.

Коментар