Oracle въвежда клъстери за частен облак

Oracle въвежда на пазара нови клъстерирани системи за високо ниво на виртуализация и разгръщане на частен „облак” в организациите. Sun Fire x86 поставиха пет нови световни рекорда и демонстрират изключителна производителност за Java приложения, съобщи компанията.

Клъстерираните Oracle системи са поставили до момента повече от 30 световни рекорда, работейки с Oracle бази данни за “datawarehouse”и OLTP решения, бизнес приложения и ИТ инфраструктура под операционни системи Oracle Solaris и Oracle Linux.

Обширното портфолио от х86 системи на Oracle e проектирано да доставя цялостни “application-to-disc” решения. Това са решения, които се управляват и поддържат като единна система с Oracle Enterprise Manager 11g.

За по-бързо внедряване, х86 системите на Oracle се доставят с предварително инсталирани Oracle Solaris, Oracle Linux и Oracle VM. Те предоставят напълно тествана и поддържана виртуализирана среда за Oracle софтуер, вкл. бази данни, мидълуер и приложения.

Системите Sun Fire х86 са част от цялостното портфолио на Oracle от хардуерни и софтуерни продукти готови за облака.

“С изключителна производителност и оперативна ефективност, тези нови системи се комбинират с Oracle софтуер, за да предоставят солидна основа за консолидация и разгръщане на частни облачни среди”, каза Али Аласти, вицепрезидент хардуерен инженеринг в Oracle.

Коментар