Стивън Елоп вече няма акции в Microsoft

Стивън Елоп, настоящият CEO на Nokia, е продал всичките си акции в Microsoft, където той заемаше висш мениджърски пост. Транзакцията е извършена на 17 февруари, след като изтече мораториумът, целящ да противодейства на инсайдерската търговия с акции, съобщи Ройтерс. Едновременно с това, Елоп е придобил 150 000 акции на новата си компания Nokia.

Както е известно, преди две седмици Microsoft и Nokia подписаха стратегическо споразумение, по силата на което финландката компания възприема Windows Phone като основна платформа за смартфон бизнеса си.

Веднага обаче плъзнаха слухове, че лично Стивън Елоп стои зад тази сделка, предвид славното му минало в Microsoft. Някои дори заподозряха CEO-то, че е троянски кон в Nokia и, чe продължава да е тясно свързан с Microsoft – повече, отколкото може да бъде един бивш служител в компанията.

Стивън Елоп отговори, че е продал голяма част от своя дял в Microsoft и планира да се освободи и от останалите си акции, а в първия възможен момент ще купи акции на Nokia. Точно това се е случило на 17 февруари.

Коментар