Жените по-упорито преследват мечтите си

Жените у нас са по-упорити в преследване на мечтите си, а мъжете имат нужда от повече късмет, според проучване на ГФК България, разпространено от М-Тел.

Над 60 процента от българите днес мечтаят постоянно или доста често, показват данните от проучването, проведено през февруари сред 500 души на възраст между 18 и 65 години от цялата страна.

Обикновено българите мечтаят за физическо здраве (64%), да видят, че децата им са успели повече от тях (48%), да почиват или живеят в чужбина (40%), както и да печелят (40%).

Дори онези 2% от участвалите в проучването, които са заявили, че изобщо не им се случва да мечтаят, посочват, че ако все пак помечтаят, то ще бъде за здраве, успешна реализация на децата или екскурзия в чужбина.

Въпреки че хората у нас са активни мечтатели, делът на тези от тях, които мечтаят най-много, постоянно преследват мечтите си и са осъществили голяма част от тях, e едва 17 на сто. Сред тези щастливци най-много са жени между 18 и 40 години с висше образование, които живеят в София и областните градове.

Онези, които имат нужда от малко повече късмет, са мъже над 30 години със средно образование, които са от малки градове и села. Те мечтаят от време на време, понякога правят опити да осъществят мечтите си и понякога тези мечти се сбъдват.

Голяма част от българите смятат, че сбъдването на мечтите им зависи от самите тях – 42 на сто от запитаните. За да осъществят мечтите си, те се стараят  да бъдат по-добри хора (50%), работят повече (47%), опитват се да бъдат добри родители и да възпитават децата си в ценности (36%).

Когато мечтаят за България, хората у нас я описват като държава с висок стандарт на живот (65%); като желано място за реализация на млади хора (59%); като  страна, в която хората спазват морални принципи и закони (57%).

Ето защо първите неща, с които би се заел българинът, ако стане министър-председател на България, са: създаване на условия за реализация на младите хора в България, по-бързо задвижване на здравната и образователната реформи, излизане от икономическата криза и справяне с престъпността, показва проучването.

по темата: „Жените по-упорито преследват мечтите си”

добавете коментар...

  1. хриси

    Тук има малко за мечтите http://speakingwiththemirror.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html

  2. Българите 80% са такива

    Българина – завистлив и все гледа чуждото… кой какво казал и кой какво направил е тема в разговорите им. И така му минава скапания живот. Когато се обърне и край.

  3. българин

    глупости!

Коментар