Apple не иска да е компания само за богати

Apple ще се стреми в бъдеще да пуска продукти за всички потребители, а не само за богатите. Освен това компанията иска да присъства на различни пазари, заяви временно изпълняващият длъжността CEO Тим Кук, цитиран от BusinesInsider.com.

 
Тим Кук вярва, че Apple може да продава продукти на всички потребители – и бедни, и богати, както и да присъства на най-различни пазари

 

Изявлението на заместника на Стив Джобс потвърждава неотдавнашни слухове, че Apple планира да пусне евтина версия на iPhone. Предполага се също, че компанията от Купертино ще се опита да продава подобни устройства без посредничество на телеком оператори.

Според различни източници, бюджетната версия на iPhone ще струва около $200 без договор с оператор. Някои предполагат, че това ще бъде вариант на смартфона с намалени размери, но по-вероятно е ниската цена да се дължи на по-евтини компоненти.

Продуктите на Apple – компютри, смартфони, плейъри и таблети – минават за най-маркови на пазара. Освен че имат изискан дизайн, те са и много удобни за използване. Устройства като iMac, iPhone и iPad наложиха нови направления в индустрията – съответно моноблок компютри, сензорни смартфони и таблети.

Коментар