Четири ИТ компании в Топ 10 на най-уважаваните

Четири ИТ компании попаднаха в новата Топ 10 класация на най-уважаваните фирми в света, изготвена от американското сп. Fortune. Анкетата е проведена сред представители на големия бизнес.

Топ 10 най-уважавани от бизнеса компании
(класация на сп. Fortune)
 
1. Apple
2. Google
3. Berkshire Hathaway
4. Southwest Airlines
5. Procter & Gamble
6. Coca-Cola
7. Amazon.com
8. FedEx
9. Microsoft
10. McDonald”s
 

За поредна година Apple оглавява рейтинга. Бизнес обществото е впечатлено от иновативността на нейните продукти, CDMA-версията на iPhone 4 и високите финансови резултати.

Въпреки излизането в отпуск на CEO-то Стив Джобс, Apple продължава да бъде технологичен лидер сред производителите на електроника, отбелязва Fortune. Макар и болен, по-рано тази седмица Стив Джобс представи лично новия продукт на компанията – iPad 2.

На второ място в класацията е Google. Бизнесът е впечатлен от стремителния ръст в популярността на мобилната платформа Android и вярва в перспективите на операционната система Chrome.

Следват компаниите Berkshire Hathaway, Southwest Airlines, Procter & Gamble и Coca-Cola, а седмата позиция е за гиганта в онлайн търговията и доставчик на облачни услуги Amazon.

На осмо място е Fedex, а на 9-та – софтуерният колос Microsoft. Компанията от Редмънт е впечатлила бизнеса с добрите продажби на геймърския контролер Kinect, успешния старт на мобилната ОС Windows Phone 7, високото търсене на Windows 7 и развитието на търсачката Bing.

Десeтката на най-уважаваните от големия бизнес компании „затваря” световната верига за бързо хранене McDonald’s.

Коментар