Microsoft призова да се откажем от IE6

Microsoft пусна обратно броене за своя браузър Internet Explorer 6. На специален сайт компанията ще проследява пазарния дял на IE6, докато той не падне под 1%.

Internet Explorer 6 е разработен преди 10 години и вече е морално остарял, като не отговаря на изискванията за сигурност и на съвременните уеб стандарти. Това носи риск за потребителите и допълнителни трудности за програмистите.

Въпреки това обаче IE 6 е все още доста популярен. През февруари неговият дял възлиза на 12%, докато Google Chrome има около 11%.

Най-много са привържениците на IE 6 в Китай, където делът на браузъра възлиза на 35%. В друга азиатска страна, Южна Корея, браузърът заема четвърто място на пазара. Данни за България няма на специалния уеб сайт.

Microsoft приканва потребителите да се откажат от остарелия браузър и да преминат към по-съвременна и съответно по-сигурна версия. Скоро на пазара се очаква финалната версия на Internet Explorer 9, който идва с редица подобрения, вкл. хардуерно ускорение.

Коментари по темата: „Microsoft призова да се откажем от IE6”

добавете коментар...

  1. Ина, kakvoenovoto.com

    Ина, PR, “http://kakvoenovoto.com”
    Internet Explorer 6 е разработен преди 10 години и вече остарял, като не отговаря на изискванията за сигурност и на съвременните уеб стандарти. Това носи риск за потребителите и допълнителни трудности за програмистите. Internet Explorer 9, eс повече подобрения, включително и хардуерно ускорение.

  2. Kalpazan

    Рових дълго време в KDE и GNOME и не можах да намеря такава програма… 🙁

  3. Керемидчо Тухлев

    И от XP морално остаряла OS, нищо че SP 3 все още се поддържа.

  4. nikito_blend

    Аз също 🙂

  5. ff

    Аз призовавам въобще всички да се откажат от което и да било IE 🙂

Коментар