Германос Телеком България с нов изпълнителен директор

Александър Димитров е новият изпълнителен директор на Германос Телеком България, съобщиха от компанията. Той заема поста от 15 януари т.г. 

Преди да поеме ръководството на Германос, в продължение на 4 години Александър Димитров е търговски директор на компанията, към която се присъединява през 2001 г. като директор продажби.

Новият изпълнителен директор е завършил магистратура в Техническия университет и в Университета за национално и световно стопанство по маркетинг и мениджмънт.

„Германос е една от най-динамичните и бързо развиващи се компании в Източна Европа и за мен е огромна чест и същевременно голямо предизвикателство да поема управлението на компанията в днешната силно конкурентна среда и да продължа успешната работа на моя предшественик г-н Аристотелис Фотилас,” каза Александър Димитров.

Целта пред новия директор е да осигури по-нататъшния растеж на компанията и да затвърди лидерската й позиция на пазара, казва самият той.

Александър Димитров е първият българин във висшия мениджмънт на групата Германос, като другата верига магазини, оглавявана от местен мениджър, е в Македония.

Германос започна своята дейност в България през 2000 г. Понастоящем веригата магазини за мобилни технологии има над 100 магазина в страната. Германос е основен търговски партньор на Глобул на българския пазар.

Коментар