Слънчева клавиатура и мишка спестяват кабели

Ако всички технологични компании започнат да следват примера на Genius, е възможно един ден компютрите да се продават без захранващи кабели. В тази посока е новият продуктов комплект, наречен SlimStar 820 Solargizer.
Той обединява клавиатура и мишка с изключително ограничена консумация, като идеята, според компанията, е да се предпазва околната среда. Клавиатурата дори може да работи напълно без захранване, защото разполага със слънчеви батерии.
Честотата, на която се предава сигналът, е класическата за безжичните устройства 2,4GHz. Освен безплатна енергия – когато е светло, клавиатурата може да ползва още два източника – захранване през USB кабел и 4 батерии клас АА.
Мишката е с висока чувствителност и възможност за задаване на различна резолюция от 800-1600 dpi. Използваната в нея технология за съхранение на енергията гарантира продължителност на работа на батерията до 15 месеца.
Независимо от почти нулевия разход на енергия, и двете устройства не губят от обхвата си и могат да се ползват на 10 метра от самия компютър. Това става благодарение на супер чувствителен USB приемник.
SlimStar 820 обаче не е продукт, целящ единствено икономия на електричество. Това е технология, разполагаща с всички съвременни подобрения. Най-интересните от тях са 17 специални бутона за бърз достъп до различни приложения, специализирани към най-често ползваните – Интернет, документи и мултимедия.
Налице е също индикатор за свършващи батерии. Бутоните на клавиатурата са с нисък профил, а е въведена и доста висока степен на защита срещу поливане с вода.
Предлаганият комплект е отличен с награда на авторитетното изложение CES 2007. В България той вече е достъпен чрез официалния дистрибутор на Genius – Компютър 2000 България.

Коментар