Британците са луди по он-лайн покера

Онлайн покерът е най-пристрастяващото приложение в интернет сред потребителите на острова, според ново проучване. По-точно става въпрос за Пасифик Покер, в който играчите прекарват средно по 10 ч. и 17 мин. месечно, по данни на анализаторите от Nielsen/NetRatings.

MSN Messenger на Майкрософт е на пето място в списъка с он-лайн приложения, използван средно по 3 часа месечно. Като аудитория обаче MSN Messenger излиза на първо място с повече от 14,7 милиона потребители (48% от използващите интернет в Обединеното кралство) през ноември 2006.

Близко зад него е Windows Media Player с почти 14 милиона потребители. Пети в списъка е медиа плеърът iTunes на Apple с 5.6 милиона потребители, или 18% от интернет аудиторията във Великобритания.

„Най-лепкавото” приложение, или с други думи най-често използваното, е Yahoo Widgets, където потребителите влизат средно по 37 пъти на месец. “Джунджуриите” са малки десктоп приложения, които позволяват на потребителите да правят най-различни неща – например да проверят силата на wi-fi сигнала или да видят най-новите цени на пазарните дялове.

Като цяло проучването показва, че 83% от британските потребители (25.3 милиона души) влизат в интернет приложения всеки месец, използвайки ги средно по три часа и половина.

Коментар