ЧЕЗ ще вложи 1,3 млн.лв. в мрежата в Западна България

ЧЕЗ планира да инвестира над 1,3 млн. лева в рехабилитация, модернизация и развитие на електроразпределителната мрежа на 22 населени места в Западна България през март, съобщи компанията.

Основните инвестиционни проекти са свързани с ремонт и реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла на границата на собственост. За целта компанията ще отдели съответно 537 хил. лева и 226 хил. лева.

За района на столицата ЧЕЗ планира да реализира обекти на стойност близо половин милион лева.

От компанията посочват, че утвърденият обем средства е крайно недостатъчен, за да посрещне належащите нужди от реновиране и модернизация на мрежата. ЧЕЗ се нуждае от 152 млн. лева средно годишни инвестиции за оставащите две години от регулаторния период, чието одобрение зависи от регулатора.

Средно годишният размер на признатите инвестиции на ЧЕЗ за настоящия регулаторен период е 71 млн. лева. За трите години от началото на периода компанията е реализирала инвестиции в размер 223 млн. лева, или около 74 млн. лева средно годишно, твърдейки, че има преизпълнение от приблизително 10 млн. лева към момента.

по темата: „ЧЕЗ ще вложи 1,3 млн.лв. в мрежата в Западна България”

добавете коментар...

  1. ATILA

    ЧЕЗ е по събирането на пари (и изнасянето им зад граница) не по инвестициите……

    За мошенници като ЧЕЗ мога да кажа само едно:

    ИЗ-ЧЕЗ-ВАЙТЕ!!!……..

Коментар