Windows ще бъде сериозно променена

В следващите пет години операционната система Windows ще бъде сериозно променена, съобщи mysanantonio.com, позовавайки се на изказване на главния изпълнителен директор на Microsoft – Стив Балмър.

Най-популярната ОС за персонални компютри ще стане напълно различна от сегашната й версия. На първо място, промените ще бъдат обусловени от развитието на таблетите и смартфоните.

Windows не само ще изглежда различно, но и ще може да работи с различни приложения, пояснява Стив Балмър, имайки предвид вероятно програмите за мобилни устройства.

CEO-то на Microsoft дава за пример Apple, която е показала как може да се върне на пазара и да го взриви. Стив Балмър припомня, че когато e започнал работа в Microsoft, Apple е била по-голямата компания, но през 1997 година се е изпреварила пред фалит. Сега обаче Apple отново се чувства прекрасно, коментира Балмър.

Microsoft прави всичко възможно да заздрави позициите на Windows на пазара за мобилни устройства. Вече е известно, че освен процесори x86, версия 8 ще поддържа и ARM чипове, използвани в таблети и смартфони.

Освен това Microsoft привлече за дългосрочен съюзник Nokia, убеждавайки я да заложи на Windows Phone като основна смартфон платформа.

Коментар