Излезе нова версия на дистрибуцията OpenSUSE

Достъпна за сваляне е нова версия на Linux дистрибуцията OpenSUSE, чиято разработка се спонсорира от компанията Novell. Версия 11.4 е изградена на базата на Linux ядро 2.6.37 и е налична в четири варианта за платформи x86 и x86-64.

OpenSUSE 11.4 включва редица нововъведения, които увеличават производителността и мащабируемостта и намаляват времето за зареждане. Това е и първата голяма дистрибуция на OpenSUSE, в която влиза стабилна версия на пакета LibreOffice, както и Firefox 4.0 с напълно преработен потребителски интерфейс.

В състава на дистрибуцията е включена и първата версия на популярната настолна издателска система с отворен код Scribus, базирана на Qt4. Освен това е добавен нов драйвер за безжични мрежи Broadcom, който позволява на много ноутбуци да работят без допълнителни настройки.

Както и досега, openSUSE 11.4 предлага широк избор от варианти за работния десктоп – от пълнофункционални KDE Plasma и GNOME до компактни XFCE и LXDE.

Междувременно, OpenSUSE Project пусна т.нар. „rolling-release" дистрибуция OpenSUSE Tumbleweed – тя предполага постоянно обновяване вместо мащабни промени от версия на версия.

Даунлоуд: OpenSUSE 11.4

Коментар