ИТ гигант привлича водещ дизайнер на BMW

Корейският ИТ гигант Samsung Electronics ще се опита да привлече бившия шеф на дизайна на BMW – Кристофър Бенгъл. Ако двете страни се споразумеят, водещият специалист ще поеме отговорността за външния вид на продукти като мобилни телефони, ноутбуци и битова техника с марката Samsung, съобщи koreaherald.com.

 
Кристофър Бeнгъл може да поеме ново предизвикателство в Samsung Electronics  

Компанията е предложила на Бенгъл консултантски договор, като в бъдеще ангажиментът му вероятно ще бъде преразгледан. Американският специалист няма право да се занимава с автомобилен дизайн, съгласно споразумението по напускане от BMW, което го прави привлекателен за компаниите от други индустрии.

Според пазарните наблюдатели, ИТ компаниите все повече разбират ключовата роля на дизайна за успеха на техните продукти. Дизайнът се разглежда като едно от най-важните потребителски свойства на съвременната техника. Ето защо редица компании привличат в своите екипи именити промишлени дизайнери.

Кристофър Бенгъл работи в BMW от 1992 година, но звездата му изгря през 2002-ра покрай анонса на серията BMW 7. Под негово ръководство бяха създадени дизайните на трета, пета и шеста серия, както и Z4 и Х3. Бенгъл напусна BMW преди две години.

по темата: „ИТ гигант привлича водещ дизайнер на BMW”

добавете коментар...

  1. BLAH BLAH

    Може пък минуса за БМВ-прекалено радикалната промяна в дизайна , да се окаже голям плюс за Самсунг.Нагласата на потребителите е различна в различните браншове.Например , ако много хора биха си купили лъскав и шашав като дизайн телефон , едва ли биха направили същото със автомобил , пералня , печка , или хладилник.За посочените категории потребителите определено държат на голяма доза здравословен консерватизъм и още повече – практичност.И аз не бих си купил пералня с авангарден дизайн , която се зарежда отдолу или отзад, колкото и да ме убеждава дизайнера в авангардността на концепцията , и как не я разбирамм тая пуста концепция…

  2. Blah

    Според мен точно по негово време BMW завиха в грешна посока с дизайна на колите си. В момента, в който си тръгна, започнаха да поправят недоразуменията…
    Samsung си вкарват таралеж в гащите!

Коментар