Ericsson приключи сделката с Nortel

Ericsson приключи сделката по придобиване на активите на Multiservice Switch бизнеса на Nortel. Съгласно договора, Ericsson получава достъп до портфолиото и базата от лоялни клиенти в областта на информационния сегмент, като същевременно осигурява платформа за наскоро закупените CDMA и GSM подразделения.

 
Рима Куреши, старши вицепрезидент на Ericsson  

„Придобиваме стабилен бизнес със значителна клиентска база и технология, която допълва вече съществуващото портфолио на Ericsson", коментира Рима Куреши, старши вицепрезидент и шеф на бизнес отдела CDMA Mobile Systems.

Като важна част от екосистемата на CDMA, Multiservice Switch предлага продажба и поддръжка на информационни мрежи и платформи за комутация за опорни мрежи чрез безжичните и гласови подразделения, придобити по-рано от Nortel. Мултисервизните превключватели, които отсега нататък ще се наричат PPX, обслужват многообразие от услуги, които основната мрежа предлага на клиентите.

Финализирането на сделката е последваща крачка след оповестеното на 25 септември 2010 г. сключване на договор между Ericsson и Nortel за придобиване на всички активи на Multiservice Switch бизнеса на компанията.

Персоналът на Nortel Multiservice Switch ще стане част от отдел CDMA Mobile Systems на Ericsson през следващите няколко месеца, но ще работи под бранда на Ericsson от днешна дата. Nortel се ангажира да продължи развитието на мрежите и гарантира безпроблемна смяна на собствеността.

Коментар