Милиард съобщения на седмица в Twitter

Всяка седмица в Twitter се публикуват по около един милиард съобщения, съобщиха от микроблогърската услуга по повод петгодишния си юбилей. Дневно туитите възлизат на 140 миилона, което е три пъти повече спрямо миналата година.

На 12 март е регистриран рекорден ръст на нови потребители – на този ден са били създадени 572 хиляди нови акаунта.

Към януари тази година в Twitter са работели 400 души. Година по-рано с обслужването на мрежата се занимаваха само 8 човека.

Един от най-новите рекордьори в Twitter е холивудският актьор Чарли Шийн, който дори влезе в книгата на Гинес, след като за малко повече от едно денонощие набра 1 милион последователи на своя микроблог. В момента актьорът вече има 2,8 милиона фенове.

Twitter става все по-апетитна хапка за акулите в интернет бизнеса. Не спират слуховете, че и Google, и Facebook искат да погълнат мрежата. Твърди се, че са водени преговори на нива от 10 милиарда долара.

На този етап обаче основателят на Twitter – Биз Стоун не дава индикации, че компанията се продава. Напротив, ръководните фактори в Twitter настояват, че услугата има ресурс да се развива самостоятелно и независима.

Очаква се също Twitter да излезе на борсата. План за IPO през следващата година има и Facebook. Цените и на двете социални мрежи се увеличиха рязко в последните месеци.

Коментар