Nokia обещава WP7 смартфон до края на 2011

Финландският гигант Nokia обещава да пусне до края на годината първия си смартфон с операционна система Windows Phone 7, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на CEO-то на компанията Стивън Елоп.

По-рано се считаше, че Nokia ще е готова с първите си WP7 устройства не по-рано от 2012 година. Работата по новите смартфони обаче напредва и те ще излязат на пазара до края на настоящата година.

Наскоро Nokia и Microsoft обявиха стратегическо споразумение, по силата на което WP7 става основна смартфон платформа за устройствата на финландската компания, която е номер едно на пазара за телефони.

Същевременно Nokia ще продължи да пуска „умни" устройства със собствената операционна система Symbian, като до края на 2011 г. ще излязат близо 50 такива модела.

Някои анализатори съзряха в сделката между двете компании прелюдия към поглъщане на Nokia от Microsoft. Стивън Елоп обаче опровергава слуховете, твърдейки, че подобна сделка ще донесе негативни последствия и за двете страни, а освен това антимонополните органи не биха допуснали сливането.

Според Елоп, който е бивш служител на Microsoft, много по-полезно за двете компании ще бъде сътрудничество в рамките на споразумение, което ще бъде оформено окончателно в близките месеци.

по темата: „Nokia обещава WP7 смартфон до края на 2011”

добавете коментар...

  1. Алабала

    Преди ползвах Nokia и много им се радвах, вече не след подобни изцепки повече никога Nokia.

Коментар