Apple преговаря за партньорство с Canon

Две от водещите технологични компании, Apple и Canon, преговарят за по-тясно сътрудничество. Засега липсва точна информация за предмета на разговорите, но има предположения за партньорство в няколко области, съобщи близкият до делата на Canon сайт canonrumors.com.

На първо място, няколко продукта в портфолиото на Apple представляват интерес за Canon. Сред тях са пакетите за професионална работа с видео и фотоизображения като Final Cut Studio и Aperture, както и техните потребителски аналози iMovie и iPhoto.
 
Друго направление на сътрудничество могат да бъдат тясната интеграция на продуктите на двете компании – например, безжична синхронизация на данни, предаването на съдържание към външни дисплеи с помощта на Apple AirPlay, технологията за безжичен печат AirPrint, интеграцията с MobileMe, както и ускореното внедряване на интерфейса Thunderbolt в продукти на Canon.
 
Предполага се също, че Canon има интерес да погълне производител на средноформатни камери. По-рано дори се спрягаше името на компанията Hasselblad. Подобна сделка ще позволи на Canon да заздрави позициите си във високия клас решения за професионалисти.

Коментар