Cisco с иновация в комуникациите

Cisco пусна ново решение за обединени комуникации, от което ще се възползват потребителите на РС, Mac, таблети и смартфони. Приложението Jabber, показано на търговския панаир Ентърпрайз Кънект 2011, съчетава мигновени текстови съобщения (IM), глас и видео връзка, гласови съобщения, споделяне на десктоп и конферентни връзки в един продукт.

Jabber осигурява на бизнес потребителите удобна връзка с техните партньори, като им дава информация на кое устройство са достъпни, за да съчетаят предпочитания метод или устройство.

Приложението ще може да се използва инсталирано на самото устройство или отдалечено, в облака. С негова помощ потребителите ще могат безпроблемно да преминават от чат към гласов разговор, видео или споделяне на десктоп в движение.

Jabber вече е достъпен или е в процес на разработка за платформи Windows, iPhone, iPad, Nokia, Android и Blackberry. Приложението може да се интегрира с видео, вкл. в Cisco телефони с IP, Cisco WebEx MeetingCenter  и Cisco TelePresence.

Jabber използва XMPP (Extensible Messaging и Presence Protocol) протокол за присъствие и IM. За по-бързото му възприемане и употреба, Jabber може да се интегрира с приложенията на Microsoft Office. Така потребителите ще могат да видят дали техен колега е достъпен за разговор – чрез съобщения, телефонен или конферентен разговор от самите приложения.

Чрез Jabber бизнес потребителите могат  да използват една работна линия за стационарен телефон, безжично устройство и настолен компютър, за да осъществяват междуфирмена комуникация. Потребителите на мобилни услуги пък имат на разположение комуникационни възможности като присъствие, IM, Wi-Fi телефония и визуална гласова поща.

Базиран на стандарта H.264 и висока резолюция (HD), Jabber позволява сътрудничeство в HD формат с Cisco TelePresence и други видео решения. Предимство за потребителите е и постоянната видео връзка, чрез която един човек може да вижда едновременно няколко видео събеседници по време на екипни комуникационни сесии.

Коментари по темата: „Cisco с иновация в комуникациите”

добавете коментар...

  1. Deyan

    Защо пък иновация ?

Коментар