Национални дни на кариерата 2011 – добра кариера, добър живот

Десетото юбилейно издание на „Национални дни на кариерата” стартира днес, 16 март 2011 г., в Националния дворец на културата в София. В официалното откриване взеха участие: Красимир Попов – заместник-министър на труда и социалната политика, Светлана Найденова – заместник председател на Комисията по труда и социалната политика в Народното Събрание, д-р Константин Тренчев, президент на КТ Подкрепа, Емил Димитров – координатор Дейност II ИБДТ „Подкрепа за достоен труд” КТ Подкрепа, Светлозар Петров – управител на ДжобТайгър ООД и Збигниев Валкиевич – изпълнителен директор на Нестле България АД.

„Национални дни на кариерата 2011 – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от компанията за HR услуги JobTiger, която също отпразнува своята десета годишнина с традиционната подкрепа на една от най-големите хранителни компании в страната – Нестле България АД. Компанията е генерален спонсор на Националните дни на кариерата за осма поредна година.
И тази година форумът ще се проведе в 7 университетски града и ще събере работодатели, млади специалисти и студенти. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто място за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация. За изданието в София са се записали 92 фирми.
По традиция по време на софийското издание на „Национални дни на кариерата 2011 – Добра Кариера, Добър Живот” се провеждат и презентациите на отделни фирми. Участието на студентите и младите специалисти в "Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот" е безплатно.
След две години на криза икономиката бавно, но сигурно се възстановява и като резултат броят на фирмите, записали се за участие в Националните дни на кариерата, за първи път от две години отбелязва ръст. Повече са и работните и стажантските места, които ще бъдат предложени на студентите и младите специалисти. През годините всеки шести, посетил форума студент, е получил предложение за работа или стаж, като дори са оставали и незаети стажантски места.
Отделът за подбор на персонала на JobTiger тази година ще участва със свой щанд във всички градове, в които ще се проведе тазгодишното издание на Форума. Мотото ще бъде “Отдел за борба с безработицата”. JobTiger предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал.
JobTiger работи с над 20 000 клиенти-работодатели и повече от 250 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора, до висококвалифицирани професионалисти.
Нестле България традиционно е генерален партньор на Националните дни на кариерата, в унисон с принципите си за създаване на споделена стойност и ангажираност към обществено значими инициативи в подкрепа на младите хора. Това партньорство е естествено продължение на развиваната през годините стажантска програма на компанията, която дава възможност на студентите да придобият практически опит в реална бизнес среда. Краткосрочните и едногодишни стажове се радват на голям интерес сред кандидатите, тъй като дават възможност за плавно навлизане в професионална среда. Стажантските програми се развиват успешно вече 15 години, като досега в тях са се включили над 200 студенти, а над 80% от тях са останали на постоянна работа в Нестле България.

Коментар