Излиза новият защитен софтуер на CA за Vista

Няколко пакета за защита на Vista системи от вируси и други интернет атаки ще пусне в близките седмици доставчикът на решения за сигурност CA, съобщиха от компанията вчера. Сред тях са софтур за цялостна защита (CA Internet Security Suite 2007), антиспам и антиспайуер решения (CA Anti-Spam 2007, CA Anti-Spyware 2007), както и персонална защитна стена (CA Personal Firewall 2007).
Още през май миналата година CA предложи защитен софтуер за потребителите на бета версията на Vista. По данни от компанията, над 160 хиляди бета потребители са инсталирали и тествали нейните антивирусни продукти за Vista.
Пакетът от услуги на CA включва възстановяване след зарази, вкл. и опция за замяна на лаптоп или РС, когато той е излязъл от строя в резултат на вирусна инфекция след инсталиране на защитния софтуер.
Настоящите потребители на версиите CA Home и Home Office ще получат обновленията за Vista безплатно, съобщиха от компанията. За нови крайни потребители продуктите ще са достъпни по каналите за продажби на дребно или от сайта на компанията .  
Пакетът CA Anti-Virus 2007 ще бъде достъпен от 30 януари на цена $39.99 за един потребител и $49.99 за защита на 3 броя РС (Home Protection Pack). Цялостният CA Internet Security Suite 2007 струва $49.99 за един потребител и $69.99 във варианта Home Protection Pack. Решенията срещу спам и спайуер, както и защитната стена струват всяко по $29.99.
CA твърди, че от 2003 година досега общо 7,5 милиона потребители са инсталирали нейния антивирусен софтуер. Новите Vista решения са локализирани на 9 езика.

Коментар