Преса с твърдо мастило конкурира офсетните машини

Xerox вече наложи на пазара патентованата си технология за печат с твърдо мастило (solid ink). Сега компанията пуска ролна производствена мастиленоструйна система по тази технология.

Високоскоростната мастиленоструйна система позволява отпечатване на изображения с висока резолюция върху нискограмажна хартия. Новата преса е подходяща за печатници с високообемна продукция.

Машината решава въпроса с разходите, качеството и надеждността, които досега смущаваха отпечатването на големи тиражи, включително и персонализирани, посочват от Xerox.

Компанията разработва гранулирани твърди мастила на основата на смола, които намират приложение във високоскоростния inkjet производствен сегмент. Ключовата полза е премахването на водата в печатния процес, което допринася за жив и плътен цвят, при нисък разход на консуматив.

Продукцията може да бъде изработена бързо, намалявайки времето за подготовка, труда и отпадъци, което е предимство на модела за печат при поискване.

Новата мастиленоструйна система на Xerox може да произвежда над 150 метра в минута – достоен конкурент на конвенционалната технология за комерсиални приложения, допълнени с високодоходните направления персонализиран директен маркетинг, транспромоционални материали и издателски бизнес.

Сред предимствата на новата машина са:

– Печат върху нискограмажни материали – за допълнително намаляване  на разходите за хартия и пощенски услуги; в много случаи по-евтината офсетова хартия вече е налична като инвентар;

– Интелигентна оптична система постоянно следи процеса и се самонастройва, ако някоя печатна дюза не функционира правилно. Работният режим остава непрекъсваем за много по-дълъг период, а намесата на оператор е намалена до минимум;

– Сървърът е снабден с инструментариум за изпълнение на комплексни задачи, като персонализирани материали със сложни графични изображения;

– Достъп до инструменти за бизнес развитие (ProfitAccelerator) на Xerox;

– Най-висока оценка от INGEDE за отстраняемост на мастилото, което означава, че страници, отпечатани по тази технология, се рециклират по-лесно в сравнение с други, използващи мастила на водна основа.

В допълнение, партньорството на Xerox с водещи в печатната индустрия компании в областта на управлението на работни потоци и довършителни операции осигурява бързо внедряване на решението в разнообразни печатни среди, като печатници, центрове за услуги и ведомствени структури.

Машината е разработен на базата на над 2000 патента, което води до внедряването на надеждно-работеща печатна глава – за прецизно нанасяне на всяка капчица. Интелигентен сканиращ панел следи за точното позициониране на милиарди капчици в секунда.

Производствената мастиленоструйна система на Xerox бе представена миналия месец на изложението Hunkeler Innovationdays 2011 в Люцерн, Швейцария.

Коментар