Студенти у нас ще взимат британски дипломи

Британски преподаватели ще обучават студенти в България, стана ясно днес. Шефилдският университет и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартираха първата по рода си у нас програма за придобиване на световно призната английска диплома.

Студентите ще получават познания и подготовка от най-високо качество, диплома от световна класа, обучение  от британски преподаватели и достъп до академичните ресурси на Шефилдския университет.

Съвместните програми са седем, като четири от тях са за придобиване на бакалавърска степен в направленията Бизнес счетоводство и финанси, Бизнес и финансов мениджмънт, Бизнес маркетинг и Бизнес информатика, а три – за придобиване на магистърска степен по специалностите Маркетинг, реклама и връзки с обществеността, Банково дело и финанси и Бизнес мениджмънт и технологии.

Обучението по програмите за придобиване на степен „Бакалавър” е за период от четири години, а за степен „Магистър” – за период от две години. В рамките на тези програми международен екип от преподаватели, професори и експерти с практически познания и опит  ще обучават студентите.  

Българските студенти вече ще вземат британски дипломи, без да пътуват до Англия, при което ще плащат два пъти по-ниски такси от връстниците си в Обединеното кралство. Успешно завършилите студенти ще получат британска диплома, издадена директно от Шефилдския университет, който е сред 100-те  най-добри университети в света, както и българска диплома на Висшето училище по застраховане и финанси.

Коментар