McAfee защитава Facebook потребителите

Лидерът в решенията за корпоративна сигурност McAfee дава възможност на потребителите на Facebook да ползват безплатно софтуер за защита в продължение на 6 месеца.

На страницата на McAfee в социалната мрежа тече кампания, в рамките на която всеки може да свали и тества софтуер за защита на своя компютър и на онлайн активността на приятелите си във Facebook.

За да изтегли софтуера, потребителят трябва да влезе в своя Facebook акаунт, да стане фен на McAfee, да укаже своята държава (ако тя липсва в списъка, може да избере САЩ или най-близката) и да позволи на McAfee да се свърже с акаунта му във Facebook.

Процедурата отвежда към страница за даунлоуд на McAfee, където се изисква регистрация с име, имейл и парола. Компанията изпраща потвърждаващ имейл, като потребителят трябва да кликне на връзката в него, за да активира абонамента си.

В резултат, потребителят получава пълнофункционален софтуер за интернет сигурност на McAfee за безплатно ползване в продължение на 6 месеца, като може да препрати абонамента и към приятелите си във Facebook, за да защити онлайн активността им. В пробния период абонатите могат да си закупят решението на McAfee със специални отстъпки.

Facebook е интегрирала технологията на McAfee в своя процес на отстраняване на компрометирани акаунти. Този процес включва и специално разработена McAfee технология за изчистване на потребителските компютри. Инструментът е безплатен.

Освен 6-месечния абонамент, потребителите могат да пробват безплатно продуктите McAfee WaveSecure за защита на мобилни устройства и McAfee SiteAdvisor за безопасно търсене.

Мобилното приложение е съвместимо с платформи Android, Windows, Symbian, Blackberry и Java и може да се свали директно на телефона. Програмата за сигурно сърфиране алармира за рискови сайтове чрез рейтинги в три цвята.

Над 460 хиляди фена има към момента страницата на McAfee във Facebook. Продуктите на компанията се предлагат и на българския пазар от дистрибутора COMPUTЕR 2000.

Коментар