WP7 ще има версия, достъпна само за Nokia

Microsoft разработва нова версия на операционната система Windows Phone 7, която ще има функции, достъпни само за смартфоните на Nokia. Другите производители на устройства няма да получат тази версия, съобщи smarthouse.com.au.

Разширеното издание на Windows Phone 7 ще излезе през следващата година, а смартфони под нейно управление се очаква да бъдат показани на световния мобилен конгрес в Барселона през февруари 2012 г.

Microsoft и Nokia обявиха стратегическо партньорство през февруари тази година с цел да наложат Windows Phone 7 като сериозна алтернатива на Apple iOS и Google Android. Сделката породи слухове, че на следващ етап Microsoft ще погълне Nokia.

В интервю за Ройтерс обаче шефът на Nokia Стивън Елоп заяви, че липсва стратегическа причина Microsoft да направи това. Слуховете за поглъщане се подклаждаха и от факта, че Елоп преди това беше мениджър в Microsoft.

Същевременно, CEO-то на Nokia потвърди появилите си информации, че първият смартфон на компанията с Windows Phone 7 може да излезе още до края на настоящата година. Nokia вече работи усилено по модела.

Коментар