Първи HP принтери от партньорство със Seiko

Първите устройства от партньорството на HP със Seiko и Infotech вече излязоха на пазара. Това са широкоформатните цифрови принтери HP Designjet, предназначени за печат на трайни графични изображения.
Новите серии Designjet 8000s и Designjet 9000s ще позволят на доставчиците на печатни услуги (PSP) по-бързо производство на знаци, банери, стикери за облепване на превозни средства, POP/POS материали, графични материали за витрини и прозорци, флагове и др.
Шестцветните нови устройства правят нискосолвентния печат по-сигурен, продуктивен и лесен, посочват от компанията. Скоростта на печат на двете серии достига до 20 м2/ч, което ще ускори изпълнението на поръчките от доставчиците на печатни услуги и респ. ще увеличи обема на производството.
Принтерите имат резолюция от 720×720 dpi върху материали без специално покритие. Генерираните от тях изображения са устойчиви на атмосферни условия – дори и без ламиниране, като цветовете се запазят без промяна за период от близо три години.
Новите серии нискосолвентни принтери, както и аксесоарите, консумативите и съвместимите материали за работа с тях, ще бъдат разпространявани от дистрибутори в по-голяма част от страните от Европа, Близкия изток и Африка.
Очаква се Designjet 8000s и 9000s да ускорят преходния процес от аналогови към цифрови технологии в областта на широкоформатния печат, като предложат по-висока производителност и качествено графично изпълнение на ниска цена.
Серията принтери HP Designjet 9000s ще са достъпни на пазара от 1 март 2007 на цена от около €28,000. Моделите HP Designjet 8000s излизат през май на цени от €18 100.

Коментар