20 хиляди души пишат 50% от съобщенията в Twitter

Почти половината от съобщенията в Twitter се пишат от само 0,05% от регистрираните потребители на микроблогърската услуга – това са около 20 хиляди души, сочи проучване на Yahoo Research.

Изследователите са анализирали 260 милиона съобщения, за да установят, че половината от тях са написани от т.нар. елитни потребители на мрежата – известни личности, популярни блогъри и др.

Според Yahoo Research, услугата Twitter прилича не толкова на социална мрежа, колкото на център за обмен на информация. Проектът се развива основно за сметка на големите компании, блоговете на които са следвани от огромен брой потребители.

Същевременно обаче, рекордът за най-много последователи бе поставен от поп певицата Лейди Гага, която преди броени дни достигна 9 милиона последователи на своя блог.

Наскоро Twitter навърши пет години. Всеки ден потребителите на услугата публикуват по около един милиард съобщения. Според някои анализатори, цената на мрежата е около 10 милиарда долара, а апетит към нея имат Google и Facebook.

Коментар