Светът върви към свързано общество

Светът се намира в средата на технологичната революция, в която ИТ и телекомуникациите се обединяват, за да създадат Свързаното Общество.

„Виждаме ползите от това обектите да бъдат свързани умно, така както и хората. Когато един човек е свързан, животът му се променя, когато всичко е свързано, светът се променя. Това е същността на Свързаното Общество”, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Ericsson Ханс Вестберг в реч на международния конгрес CTIA Wireless 2011 в т.нар. „Ден на Здравето”.

Вестберг посочи възможностите на здравеопазването и здравната индустрия да печелят от мобилността, широколентовия достъп и облачните услуги. Информационните и комуникационни технологии предлагат решения за другите индустрии.

Медицинският експерт д-р Патрик Сун-Чонг, председател и изпълнителен директор на Institute for Advanced Health, говори за трансформациите в здравеопазването, които ще донесе свързаността.

„Безжичната технология ще бъде ключът към развитието на здравеопазването през 21 век. По-добри и по-бързо персонализиращи се данни за пациента и анализи на състоянието му, насочване в реално време на оказващите първа помощ специалисти, наблюдение на хронично болни и бърза намеса за предотвратяване на инциденти – всичко това и още много други услуги вече са възможни”, каза Сун-Чонг.

Безжичната технология скоро ще се превърне в неразделна част от здравеопазването, заключи експертът. Ханс Вестберг, от своя страна, призова към взаимодействие между индустриите.

Коментари по темата: „Светът върви към свързано общество”

добавете коментар...

  1. Zash

    Технологиите се развиват добре.
    Тъжното в статията е потенциалното ползване на технологиите за отнемане на лична свобода, под предлог грижа за здравето. Добре е освен да се радваме, да мислим три хода напред, за да не попаднем в капан

Коментар