HP консолидира различните мрежи на Виваком

Виваком използва решения на HP за изграждане на следващо поколение интелигентна мрежа (NGIN), съобщи вчера ИТ корпорацията. Проектът ще увеличи ефективността и ще позволи предоставяне на по-качествена и персонализирана услуга за повече от 600 000 клиенти на предплатените и VPN услуги на телекома.

Чрез преминаване към NGIN, което включва поддръжка на приложения, базирани на VoIP, Виваком подобрява съществуващите мобилни и фиксирани гласови услуги, високоскоростен интернет и телевизия и отваря път за нови, благодарение на възможностите на мрежата за работа в реално време.

HP е консолидирала различните мрежи на телекома на ниво „услуги”, използвайки решение, базирано на стандартите за интелигентни решения NGIN. С единната платформа, която обединява  различните услуги в две направления – основна телеком  мрежа и ИТ инфраструктура, Виваком може да контролира всички услуги в реално време – гласови, пренос на данни и изпращане на съобщения, както и да управлява предплатените услуги.

Чрез NGIN операторът постига бързо внедряване на нови, интегрирани услуги във всички мрежи, увеличаване на приходите чрез въвеждане на атрактивни, пакетни решения за всички клиенти и намаляване на оперативните  разходи.

Консолидираната платформа предоставя също така отворена, гъвкава среда за развитие, която позволява на Виваком и нейните партньори да предлагат по-ефективни нови услуги.

Коментар