Oracle призната за лидер в софтуера за ефективно управление на бизнеса

Анализаторската компания Гартнър позиционира Oracle в лидерския квадрант на изследването за софтуерни пакети за ефективно управление на бизнеса (Magic Quadrant for Performance Management Suites) за 2011 година.

Според Гартнър, „представянето на компаниите-лидери превъзхожда това на останалите доставчици на софтуерни пакети за ефективно управление на бизнеса”. Лидерите могат да доставят цялостна функционалност на решенията, да консултират и съдействат при тяхното пълно внедряване и да партнират в развитието на техните стартегии за ефективно управление.

В изследването се цитират две системи на Oracle. „Hyperion performance management applications” са модулен пакет от интегрирани приложения за ефективно управление, които обхващат планиране, бюджетиране и прогнозиране, стратегия за управление, финансово приключване и отчетност, както и управление на доходността.

Oracle Enterprise Performance Management (EPM) пък се явява система за ефективно управление на бизнеса, комбинираща приложенията „Hyperion performance management applications”, базовите приложения за бизнес анализ „Oracle Business Intelligence (BI) Foundation” и преконфигурираните приложения за бизнес анализ (prebuilt BI applications) – всички те са интегрирани така, че да подсилят стратегическите, финансовите и оперативните процеси за управление.

Коментар