Сравняват IE9 и Firefox 4 нечестно, според Microsoft

Сравняването на браузърите Internet Explorer 9 и Firefox 4 по броя на свалянията до момента е нечестно, заявиха от Microsoft. Според Райън Гевин, старши директор по маркетинг в софтуерния гигант, подобни сравнения заблуждават потребителите.

Двата браузъра трябва да се сравнят към средата на лятото, смята Гевин, цитиран от computerworld.com. В момента Microsoft предлага възможност за автоматично обновяване до IE 9 само на потребителите на кандидат-финалната версия на браузъра, но през юни тази опция ще стане достъпна за всички потребители.

На броя на свалянията на IE 9 е повлиял и фактът, че новият браузър работи само с Windows 7 и Vista, но не и с все още много широко разпространената Windows XP и по-стари версии.

Същевременно, Mozilla предложи обновяване до Firefox 4 на всички свои потребители. По същия начин процедира и Google с обновяванията на Chrome. Освен това тези два браузъра са достъпни за повече операционни системи, посочват от Microsoft.

Новите версии на трите най-популярни браузъра – IE, Firefox и Chrome – излязоха през март. В първия си ден Firefox 4 беше свален 7,1 милиона пъти, а Internet Explorer 9 – от 2,3 милиона потребители, което провокира Microsoft да коментира ситуацията.

по темата: „Сравняват IE9 и Firefox 4 нечестно, според Microsoft”

добавете коментар...

  1.  

    Микромеките апелират за справедливост само когато им изнася. Всички ги знаем колко струват.

  2. Mir4o

    Отново ме разсмяха:) Първо се хвалят с брой сваляния на IE9, след 2 дена излиза FF4, бие им рекорда, и виждаш ли, не било коректно да ги сравняваме!
    Ами като не им харесва, да си се хвалят със статистика едва след финалната версия, работеща на всички версии на Win!!!

  3. Радослав Иванов

    Както обикновено, Микромеките се опитват да си запазят имиджа, чрез лобиране на долни лъжи… и от къде на къде ще претендират, че проучването не е било справедливо, нима тези льольовци някога са били справедливи към конкурентите… Защо не предложат малко по-честна игра на пазара с браузъри, като изключат Експлоудъра от базовата инсталация на системата и да видим кой браузър ще бъде инсталиран на негово място.

  4. Валери

    Хляб има за всички, но в момента не знаят как да разделят питата. Ще има успех този, който е достъпен за нови и стари операционни системи. Аз употребявам 4, от които един е български и той е най бърз в дадено търсене и по малки възможности. Всеки може да се насочи по конкретно в дадено направление на търсене и бързина на зареждане и отваряне, но всички задължително трябва да имат преводач. Бъдещето ще покаже, кои ще са в челната тройка, така че всеки един потребител ще използва поне два три браузъра. Универсален браузър по принцип не е възможно да се направи, който да отговаря на всички условия на потребителят. За това и светът е толкова разнообразен.

  5. Данаил

    Ами кой им е крив – да направят и те IE достъпен за повече операционни системи 🙂

Коментар