Google и HP си партнират в облачния печат

Google и HP обявиха партньорство за създаване на съвместен стандарт за печат в „облака”. Принтери HP с функция ePrint ще поддържат услугата Google Cloud Print, съобщи v3.co.uk.

Технологията ePrint, която е налична в повечето нови принтери на HP, присвоява на всяко устройство уникален електронен адрес, към който може да се отправи документ за отпечатване.

Услугата Cloud Print на Google работи по подобен начин на платформи Docs и Gmail, както и в браузър Chrome и на смартфони с операционна система Android.

Потребителите преминават бързо към мобилни и уеб приложения, а Google Cloud Print обезпечава тези приложения с възможности за печат, казват от интернет компанията. Новото поколение облачни принтери на HP правят възможен печатът директно на устройството през облака, без то да е свързано към компютър.

Партньорството с HP е особено важно за Google, тъй като приложения като Google Apps получават достъп до устройствата на най-големия в света производител на принтери и по този начин подобряват шансоветe си в корпоративния сектор.

Коментар